Nieuws

Salamander

Salamander01Eind 2015 heeft de familie Grapperhaus de Lemsteraak Salamander aangekocht. De familie Grapperhaus heeft vanaf het moment van aankoop zo goed als elke zaterdag besteed aan het verwijderen van de betimmering ,demontage van het teakhouten dek (wordt weer teruggeplaatst!), leeghalen machinekamer ,al het blanke lakwerk kaal gehaald en voorzien van nieuwe lak, etc.. Geen onderdeel wordt overgeslagen !
Wij als werf vervangen de slechte plaat, de nodige spanten ,knieen , wrangen ,mastkoker etc.
Van de oude Volvo Penta motor is afscheid genomen. Mitsubishi S6S wordt de nieuwe motor.

Gezocht - Koper voor het project "Elektrisch varen"

reserve 01

Het recent aangekochte motorscheepje - Reserve - is op zoek naar een koper die samen met Jachtwerf Stofberg en Zn. wil samenwerken om dit historische scheepje duurzaam wilt maken en hem aan te passen aan de hededaagse eisen met behoud van de authentieke uitstraling.

Het scheepje is in 1922 gebouwd door de Gebroeders Stofberg in Mijdrecht en heeft zelfs nog de oorspronkelijke Volvo Penta motor. Het heeft een lengte van 6.08 meter en is 1.75 meter breed.

De werkzaamheden zullen in overleg aangepast worden aan uw persoonlijke wensen.

Heeft u intresse? Neem dan contact met ons op.

Amsterdamse Vlet

vlet 01

naamplaatjeAl 40 jaar komt er een klant bij Jachtwerf Stofberg. Deze klant heeft zijn ogen laten vallen op een Vlet 5.60 x 2.00 meter gebouwd in 1963 te Amsterdam. Na de aankoop volgde de eerste proefvaart. Na een inventarisatie werd de restauratie toch te duur en is de Vlet weer in de verkoop gegaan. Een andere klant bij Jachtwerf Stofberg, heeft een voorliefde voor klassieke mooi gelijnde houten schepen en heeft de Vlet aangekocht. Er is toen een opdracht gegeven om het houtwerk te restaureren en te repareren. Het mooie is dat de klant zelf meehelpt bij de restauratie. Zo wordt het schuur en lakwerk onder eigen beheer gedaan. Tevens is het Volvo Penta Scheeps dieseltje in eigen beheer compleet gereviseerd. Inmiddels vaart de Amsterdamse Vlet weer. Een mooi stukje samenwerking tussen de klant en Jachtwerf Stofberg!

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.

De Bataaf

de-bataaf-01 Al jaren lang bevaart De Bataaf de Nederlandse wateren. Hierbij wordt regelmatig voor anker gegaan en daarbij was het altijd een uitdaging om het 16 kilo zware anker zonder schade aan de boot, uit te zetten en weer op te hijsen. Mede door de 15 meter staling ketting wordt het een heel gewicht. Doordat de boot in de winterstalling bij Jachtwerf Stofberg staat, is hierover eens gesproken. Door de deskundige kennis en creativiteit zijn er een paar schetsen gemaakt waarbij de risico's op schade worden beperkt en waarmee het gemak voor het ankeren is opgelost. Een op maat gemaakte handmatige ankerlier was het resultaat. Het ontwerp is in nauwe samenwerking met de eigenaar ontstaan waarbij het bedieningsgemak vooraan stond. De uitvoering kan uiteraard ook elektrisch worden uitgevoerd.

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.

Restauratie visruim Schouw RD 79

rs79-00

De RD79 is een schouw uit 1933 en is gebouwd bij van Goor uit Monnickendam. Twee generaties Jong uit Durgerdam hebben hiermee tot laat in de 20e eeuw beroepsmatig op paling gevist tussen De Oranje Sluizen en Naarden. In 2012 heeft de familie de Graaf de schouw overgenomen van de familie Jong. Bij Jachtwerf Stofberg is de afgelopen periode de boot in de overdekte loods onder handen genomen. Hier kan er in combinatie met de jarenlangen vakkennis van oude vaartuigen, kleinschalig zelfstandig onderhoud gepleegd worden.

Het project van deze schouw was in samenwerking met Jachtwerf Stofberg, waarbij de renovatie op authentieke wijze, met onder andere klinknagels, is hersteld. Het ontroesten en schilderen in op advies van Jachtwerf Stofberg, door de eigenaar zelf uitgevoerd. Hiervoor is een hoogwaardige één componenten polyurethaan systeem gebruikt met een vergelijkbare kwaliteit van twee componenten verf systemen. Door de speciale specificaties van deze verf, -10 graden Celcius en met een luchtvochtigheid van 99%, zijn er bijna geen beperkingen in de behandelings eigenschappen.

 

LE22 “Pigeun”

LE22

Te Koop LE22 “Pigeun”

Voor de echte kenner:
unieke traditioneel gebouwde Lemmeraak, originele visserman, maar zonder bun.
Ontwerp: Van Oossanen / Stofberg.
Bouw: Stofberg en Zn B.V. in 2005.
Prachtige lijnen, schitterende details.
Boven de waterlijn volledig geklonken,waardoor dit schip een zeer authentieke uitstraling heeft.
Lengte: 13,42 m
Breedte over de klampen: 4,59 m
Diepgang: 0,75 m
CE Categorie C

Wilt u meer weten?  Naar het contactformulier

Kijk ook op Scheepszaak

Lemsteraak Orion

Lemsteraak Orion

Lemsteraak Orion

Na 18 jaar met veel plezier gevaren te hebben op de 8,5 m lemsteraak Orion (De Boer, 1907) willen wij de fakkel graag overdragen aan een jongere generatie. Wij zoeken een liefhebber van klassieke schepen die het aakje voor een volgende periode in de vaart wil houden. Informatie over het schip is te vinden op onze Lemsteraak Orion, de SSRP website en in een artikel in de Spiegel der Zeilvaart (2007, nr 8, pag 7-12).

Wilt u meer weten? Naar het contactformulier

Kijk ook op Scheepszaak

Festina Lente - Lemsteraak

festina 02

Festina Lente - Lemsteraak

Deze Lemsteraak is in 1970 gemaakt door Stofberg & Zn. in Leimuiden
De boot is 8 mtr lang - 3,4 mtr breed en steekt 65 cm
Er zijn 4 slaapplaatsen beschikbaar
De zeilen zijn van North Sails - Grootzeil - Fok - Kluiver
De motor is orgineel: Volvo Penta Scheepsdiesel - 1970
Zomers ligt de boot in Roermond en in de winterstalling in Enkhuizen
De mast is makkelijk strijkbaar en de boot is eenvoudig te varen met 2 personen

€ 27.500,-

Wilt u meer weten? Naar het contactformulier

Kijk ook op Scheepszaak