Projecten

Gezocht - Koper voor het project "Elektrisch varen"

reserve 01

Het recent aangekochte motorscheepje - Reserve - is op zoek naar een koper die samen met Jachtwerf Stofberg en Zn. wil samenwerken om dit historische scheepje duurzaam wilt maken en hem aan te passen aan de hededaagse eisen met behoud van de authentieke uitstraling.

Het scheepje is in 1922 gebouwd door de Gebroeders Stofberg in Mijdrecht en heeft zelfs nog de oorspronkelijke Volvo Penta motor. Het heeft een lengte van 6.08 meter en is 1.75 meter breed.

De werkzaamheden zullen in overleg aangepast worden aan uw persoonlijke wensen.

Heeft u intresse? Neem dan contact met ons op.

Amsterdamse Vlet

vlet 01

naamplaatjeAl 40 jaar komt er een klant bij Jachtwerf Stofberg. Deze klant heeft zijn ogen laten vallen op een Vlet 5.60 x 2.00 meter gebouwd in 1963 te Amsterdam. Na de aankoop volgde de eerste proefvaart. Na een inventarisatie werd de restauratie toch te duur en is de Vlet weer in de verkoop gegaan. Een andere klant bij Jachtwerf Stofberg, heeft een voorliefde voor klassieke mooi gelijnde houten schepen en heeft de Vlet aangekocht. Er is toen een opdracht gegeven om het houtwerk te restaureren en te repareren. Het mooie is dat de klant zelf meehelpt bij de restauratie. Zo wordt het schuur en lakwerk onder eigen beheer gedaan. Tevens is het Volvo Penta Scheeps dieseltje in eigen beheer compleet gereviseerd. Inmiddels vaart de Amsterdamse Vlet weer. Een mooi stukje samenwerking tussen de klant en Jachtwerf Stofberg!

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.

Restauratie visruim Schouw RD 79

rs79-00

De RD79 is een schouw uit 1933 en is gebouwd bij van Goor uit Monnickendam. Twee generaties Jong uit Durgerdam hebben hiermee tot laat in de 20e eeuw beroepsmatig op paling gevist tussen De Oranje Sluizen en Naarden. In 2012 heeft de familie de Graaf de schouw overgenomen van de familie Jong. Bij Jachtwerf Stofberg is de afgelopen periode de boot in de overdekte loods onder handen genomen. Hier kan er in combinatie met de jarenlangen vakkennis van oude vaartuigen, kleinschalig zelfstandig onderhoud gepleegd worden.

Het project van deze schouw was in samenwerking met Jachtwerf Stofberg, waarbij de renovatie op authentieke wijze, met onder andere klinknagels, is hersteld. Het ontroesten en schilderen in op advies van Jachtwerf Stofberg, door de eigenaar zelf uitgevoerd. Hiervoor is een hoogwaardige één componenten polyurethaan systeem gebruikt met een vergelijkbare kwaliteit van twee componenten verf systemen. Door de speciale specificaties van deze verf, -10 graden Celcius en met een luchtvochtigheid van 99%, zijn er bijna geen beperkingen in de behandelings eigenschappen.

 

De Bataaf

de-bataaf-01 Al jaren lang bevaart De Bataaf de Nederlandse wateren. Hierbij wordt regelmatig voor anker gegaan en daarbij was het altijd een uitdaging om het 16 kilo zware anker zonder schade aan de boot, uit te zetten en weer op te hijsen. Mede door de 15 meter staling ketting wordt het een heel gewicht. Doordat de boot in de winterstalling bij Jachtwerf Stofberg staat, is hierover eens gesproken. Door de deskundige kennis en creativiteit zijn er een paar schetsen gemaakt waarbij de risico's op schade worden beperkt en waarmee het gemak voor het ankeren is opgelost. Een op maat gemaakte handmatige ankerlier was het resultaat. Het ontwerp is in nauwe samenwerking met de eigenaar ontstaan waarbij het bedieningsgemak vooraan stond. De uitvoering kan uiteraard ook elektrisch worden uitgevoerd.

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.

Harley Davidson Teakhout inleg

 tank en spatbord harley davidson 002

Wij zijn van alle markten thuis!

Deze Custombuild Harley Davidson wordt door ons vakkundig voorzien van teakhout inlegwerk.

Nieuw roer - St. Michel

lemsteraak-nieuwroer

 

Stofberg & Zn. Heeft bij de Lemsteraak “St. Michel” een nieuw roer geplaatst.

Let eens op de details hoe de vis geïntegreerd is in het roer.

Sprayhood - Halloween

sprayhood

 

Hier ziet u het roestvrijstalen frame wat we hebben geplaatst voor een Sprayhood op de Halloween.

Zo kunt u comfortabel uit de wind zitten tijdens het zeilen.

Sprayhoods maken wij op maat voor elk type vaartuig.

Kurkdek - Manus

Manus_14_juni_met_nieuw_kurk_dek

 

Kurk is DE vervanger voor teakhout, voor het herenjacht Manus hebben wij de kuip en het kajuitdak voorzien van kurk.

Het geeft het schip een mooie uitstraling, is eenvoudig te onderhouden, en heeft een goede anti-slip werking.

Ook ideaal voor zeiljachten!

 

 

Nieuwe interieur van Lemsteraak "Marie Charlotte"

02 nieuw interieur

 

In het intereur is een 2 persoons hut bijgemaakt, het kombuis is verplaatst en het hele interieur heeft een restyling gehad.

Een speciale spiegel met scheepsnaam, een nieuwe tafel en nieuwe stoffering maken de restyling compleet.

 

 

Meubels - Net even anders

Rijdend tafeltje of zitje  45 cm hoog  ongeveer 30 cm vierkant  1teak tafel Korink22teak tafel Korink24Zwaardtafel 240 bij 100   1Zwaardtafel 350 bij 125  5Zwaardtafel met rijdende meerpaalzitjes 2Wij kijken net even verder en anders.

Zitjes gemaakt van meerpalen met zwenkwieltjes.

Kleine tafel gemaakt van  een gebruikte platbodemzwaard. Afgewerkt met krasvaste zijdeglanslak.

Op maat gemaakt grote tafel in zwaardvorm van eiken. Afgewerkt met vloerenolie.